Tuesday, February 24, 2009

NYUMM..NYUMM...IT'S WEANING TIME AGAIN!!

ye...yee..Ammar dah pun start mamam!
semalam, 23 feb 2009 dah start....cuma bagi bubur nasik kosong yg dah ditapis
kelakar btul muka diee... mula2 excited je dier nak makan..bila die dah tau rasa cam tak brapa best....dier buat muke...last2 makan la dlm 5-6sudu kot

so, harini, mak bagi resepi beshh untuk Ammar
Breastmilk + Bubur tapis!!

hehe...say NO to formula milk and plain water! Ammar tecik lagik!
Resepi makanan bayi yang mudah!
Tak sabar nak mamam!!

Memek muka Ammar mamam BM+bubur

Sedapnyee...sampai nak abiss...!
Betapa liatnyee aku nak bagi Ammar solid food...akhirnya bagi juga selepas mengambil kira permintaan ramai...hehehe
Alhamdulillah, mudah je bagi dier makan, sbb dah lama dah dier mmg minat nak mamam!
buat masani mak cuma bagi Ammar sekali sehari dgn kuantiti yg sikit je tau!
ini untuk kenalkan ammar dengan solid food...kang tekezuut lak perut ammar
yg BEST nye...lepas makan, aku mandikan die...muka dah nak mengantuk
terusje sambung nenen lak! mcm biasa..dier tetap suke kan fresh milk mak!!




3 comments:

  1. finally ye jazz..pandai la ammar mamam,yes dia mmg dah ready to eat tu yg abis licin,its very healthy coz jazz campur ngan susu sendiri...good job..

    ReplyDelete
  2. Takyah risau ape la dina...bdn anak ok..sihat....diapers pon same size ngan anak sulung sal...kikikiki...

    ReplyDelete
  3. mananyee tak risau....kecik2 dah kena infection...sampai la nii duk ada lagik efek drpd infection tuuu...tu yg kena jaga sungguh2

    ReplyDelete