Thursday, February 19, 2009

Ammar dah 8 bulan!

Alhamdulillah, Ammar masuk 8 bulan harini..
mcm2 dah dier pandai buat...
suke sangat main depan tv...terpaksa switch off

Antara kemahiran paling hebatnyaa ialah:

1. berdiri sambil melepaskan sebalah tangan dan melambai2 kt arah kita...tgn satu lg pegang sofa/kabinet tv
2. meniti di tepi sofa...jalan sikit2 sambil menunjukkan muka bangganyaa...
3. berada dia antara 2 tempat dengan sekelip mata! menggunakan kaedah merangkak laju tanpa bunyi........(lagik kejar..lagik laju dier merangkak)
4. dah pandai buat eksperimen dgn pemerhatian, membelek dengan telitisesuatu objek dgn jari telunjuk dan terus masuk ke mulut untuk mengetahui bagaimanakah rasa objek tersebut..
5. dah pandai buat suara.."atah..tahh...tah", "hishh", "daah...daah...daa", "nanaaakk!!" dan paling best "aaabaah", "maaa"...itupun ikut mood diee...
6. berjaya mendudukkan diri setelah penat berdiri di tepi sofa....kalau tak tejelepuk jatuh...

berdiri di tepi kabinet tv dan menjatuhkan diri dengan cara duduk...

ini pulak main magazine Pa & Ma...mak tak abis baca lagik tuu yangg

ini pulak kelebihan luar jangkaan
1. pandai bodek kita dgn mencium muka....dan seterusnyaa menggeeegeet.....tekezutt mak oii..
2. apabila sesuatu objek di dalam mulut dan kita nak keluarkan objek tersebut...maka, dgn cepatnyaa die cuba menelan sebelum sempat dikeluarkan.....erkkk...
3. menggunakan kemahiran jari telunjuk untuk mencungkil kelopak mata, lubang hidung dan mulut abah n mak
Mak, ni masuk majalah ke gambarniii..mai tengok sikit kamera mak pakai..


kegemaran:
1. sangat beminat pada objek keras seperti remote, senduk, bekas krim, walker, laptop dan sebagainya berbanding toys yg kami beli yg lembut belaka..
2. saaangat suka pada bunyi kertas, majalah, pamplet....Pa&Ma pun abiss dikeronyok dan dikoyak2...tapi, tak boleh biar lama takut ada yg masuk mulut.
3. makan ubat mcm makan eskem
4. tepuk tangan sambil dengar lagu kegemaran
main depan tv

keistimewaan

1. menangis dengan kelansingan paling tinggi apabila terjatuh...
2. mudah mengeluarkan air mata setiap kali sebak dan menangis
3. menjerit dan menangis dengan nada tinggi serta berlagu....apabila maknye hilang dari pandangan


ukuran fizikal:
1. Berat: 9.3kg
2. Tinggi: 71cm
3. Jumlah gigi: 8 batang pada 8 bulan!


2 comments:

  1. jazz..very the active ur boy..mesti best dgn keletah ammar kan..cepat gak ammar blaja tatih ye..ammar x penah demam ke npk sihat je..

    ReplyDelete
  2. alhamdulillah...dier jarang demam, senang jaga. time cucuk atau tumbuh gigi pun die boleh steady lagik..syukur..

    ReplyDelete