Thursday, February 5, 2009

Balik Kampung Seberang, Riadah kat Tasik Jitra

Cerita ni sebenarnya masa cuti CNY baru2 nii...
biasala kan..kalau cuti lama sikit, mmg kami balik kg kt Jitra, Kedah
biasanya ambik masa 5-6jam .....dan kami jarang berhenti lama2 kt hentian rehat...
sbb ammar syok je tidur, kesian la nak gerak die...
selagi dier tidur...selagitu kami tak berhentii..hehe

makan pun kadang2 dalam kereta...gilir2 untuk pegi toilet...
nak makan pun ikut giliran...hehehe

ammar dah pandai nak main stering kereta....siap main signal ngan wiper lg tuu...pandai jee tiru abah diiee...
masa kt kg biasala kan....apa yg paling best tentula pasa MAKAN!! sbb maktok n tok ayah ammar mmg pandai masak..... sebut je Nasi Tomato, beriani, nasi ayam...mcm2 nasikla... mmg nyum2... balik kalini mak tok buat nasi ayam...kami mmg seronoklaa..makan
sbb tu kami satu family size XL (termasuk la ammar sbb dia pakai pampers size XL)..hehe...
asalkan nak diet je.....tak kesampaian sbb tergoda ngan makan2 nii...hehe

ptg2 pulak bawak ammar gi jalan2 kt Tasik Jitra, ermm seronok situu..rasa tenang jee....
dan kat sini jugak kami buat outdoor shooting masa sambut menantu kt Jitra

kamini..kalau gi mana2 mmg seronok bawak ramai2 anak menakan
rasa meriah..so, atas tu family abg ipar yg sulong.... 4 org beb...meriahje..
owh..yg pakai tudung sorangtuu bukan anak menakan kami yee...itu laa maknye...hhehe
maintain slim n jelita.....
ramai jugk orang duk sapa ammar...tanya brapa bulan...oohh.comeynyee....ooo tembam nyee
huhu...kalau bab tembam tuu mungkin jugak ditujukan kpd mak ammar..hehe
kire..glamer sekejap laa ammar...dan maknye jugak inteprem sekali...

suke gambar nii...jarang kami dpt ambik gambar bertiga....
sib baik ada bang chak....leh jadik photographer kami...
Abah: jangan buang sampah di dalam longkang ye Ammar...
masuk poket dulu, bila jumpe tong sampah baru buang tau..
Ammar: Abah, Ammar bukn nak tengok longkang,
tapi, bila kita naik kenu, takpun naik itik kayuh2 tuuu....

No comments:

Post a Comment