Friday, June 26, 2009

Birthday Ammar

Rasanya belum terlewat lagik kan nak citer pasal befday Ammar...
asyik tertangguh je entry kt blog ni...huhu...
Masa bday Ammar 19 June 2009, mlm tu ada celebrate untuk Ammar
kami sefamily aje..dgn Anyah n anak2 nye meriahkan suasana
takde plan apa2 pun....cuma kek kecik yg kitorang beli kedai kat umah ni haa
tomey ajee...
Adala tulisan bday ngan belon2 serta pooh party hat yg memeriahkan suasana..
beli onlineje kat aipartytoys tuu... yotyot, faiz dan anyah memeriahkan suasana...aikk baru perasan syirah dgn ikhwan tak de dlm gambar..takpe ye
next week kita ambik ramai2 ye
Ammar dah mula buat aksi ngeri nak padamkan lilin dengan tangan..hehe..
kalah citer kungfu dedulu nii......isk..isk..anak mak...
sempat jugakle ambik gambar skit...tak prepare sungguh nii..

cayang ammar...cayang abah juge...
syukur..syukur.. ammar membesar di bawah jagaan aku sepenuhnya...
mmg kami tak pernah berenggang.. paling lama 2 jam la kot..time gi shopping raya tun lepas..
hehehe


Apa ye hadiah befday untuk ammar? ermm lum sampai gi pun kat sini...
tapi, bukanla beli online..order direct...hehe

ok..ni shoot ammar keesokan harinye....
sakan sungguh dier jalan skrgni..dgn mulut pun bising juge...
banyak perkataan dier dah pandai sambung2 antaranya
1. lagu twinkle2 little star...dier dah pandai sambung star... cukupla dier sebut taaaa...
2. kii.....paaahh (kipas)
3. Lam...pahh (lampu..hehe konpius kot..tapi, dier pandang kt lampu)
4. Ma..taa (Mata)
5. Hi...tahh (Hidung) ehhe
6. One..two..three...nine...dier akan sambung tenhhh ( dasyat anak aku nih)

sekarang ni tgh ajar alif baa taa pulak..kusyuk dier dengar...time2 nak tidur tuu
kalau kt tv astro oasis indahnya iman tu mmg feberet dier
Kartun feberet dier sekarang ialah Upin dan ipin kat Youtube
dier dah mula menunjuk sesuatu dan memahami sikit2 apa yg kita cakap
kalau kipas..pandang kipas..cicak..akan pandang ke siling
kalau cakap pipi tembam dier akan tunjuk pipi dier..

feveret dier pepagi ialah....telefon..so, dier akan tiru mcm mana aku cakap hello...(aaah..ahh)
yg kelakar nye petang tadik dier wat misscall kat abah dier drpd phone rumah...
anak2 sekarang..geniuss!
kekkekkee
apa yg warna merah tu.??
itula cloth diaper (CD) Ammar....hehe...promote jap
nampak cute aje pakai CD kan
Aku mmg dah lama sgt carik CD, tapi, kat pasaran harganya agak tinggi...ermm camne nak try kan
bila dah jumpa CD yg aku rasa harga nye sangat berpatutan..aku pun try dan kongsikan untuk semua orang!!
first time pakai tau tak apa ammar buat??

huhuuhuhu.....dengan rasa seronoknyee dier pupu (beyak) dlm tuu tauuwww
dlm minggu pertama pakai cloth diapers, suke sangat dier pupu dlm tuu..5kali pakai, 3 kali pupu..hhhehehe kelakar tul... agaknye dier rasa montotnyee selesa kot nak pupu

dpatla aku save bajet beli drypers!

2 comments:

  1. ammar is so comel...

    hi dina, u nak order kek spongebob ke? U email me at marsila@tmnet.com.my ye.

    tq dear.

    ReplyDelete
  2. ye..ye..nak order jap saya email

    ReplyDelete