Wednesday, July 1, 2009

MomBloggersPlanet Cutest Baby in CAR SEAT Contest

First time ammar guna car seat

Nama penuh saya Ammar Aqlan bin Azraf. Saya lahir pada 19 Jun 2008 .
Umur saya sudah satu tahun!! yeay!
Saya suka naik kereta! Sangat-sangat suka!
Kalau balik kampung ke Kedah lagi saya suka, sebab boleh duduk dalam kereta lama-lama.
Tapi, semenjak mak belikan saya car seat..tak sukanya saya...tak suka! tak suka! tak suka!
Dah tak boleh tekan-tekan button radio dan baling-baling cd lagi. owh..bukan cloth diapers ye...tapi cd lagu..hihihihi

first time saya duduk dalam car seat, umur saya 5 bulan.
saya boleh tahan selama 1 jam! yeay!
Mak kata saya budak baik!
tapi, mak pulak yang mabuk dan pening-pening duduk kat belakang..
Yeay! ada peluang untuk baling cd lagi!!


Hi! Saya Dina, mak Ammar yg sedar tentang kepentingan car seat, dan berjaya membeli car seat walaupun agak lewat. TETAPI, malangnye....boleh dikira dgn jari je berapa kali Ammar duduk dlm car seat..huhu
sbbnya bila travel jauh sikit, saya dah mula mabuk dan pening.. dah cuba juga beberapa kali duduk kat belakang..huhuuhu....last2 duduk depan dengan Ammar

Bila terbaca contest di Mombloggersplanet
sempena kempen "baby car seat'
saya terpanggil untuk menyertai peraduan ni dan untuk mengingatkan kepada diri sendiri kepentingan baby car seat

mungkin video ni boleh mengingatkan saya dan semua ibu tentang kepentingan penggunaan kerusi keselamatan bayi


dan isunya, adakah cara kita memasang car seat itu dengan betul? dengan siapakah kita perlu rujuk untuk memastikan pemasangannya adalah betul?


dan isu ke 2, Bagaimana kita nak tahu car seat tersebut adalah memenuhi piawaian? Saya masih lagi ragu-ragu hal ni, ada pelbagai brand dan harga yg di jual di MAlaysia. Selamatkah digunakan?
Untuk imported brand seperti Maxi-cosi dan Graco, harganya mencecah ribuan ringgit!

Saya harap melalui kempen dan memasuki peraduan ini, saya mengingatkan diri saya semula!

" AMMAR MESTI DUDUK DALAM CAR SEAT!!"
tak kira jauh ataupun dekat perjalanan kami...



Peraduan ini dibawakan oleh:
PhotoBookMalaysia : http://www.photobook.com.my

4 comments:

  1. bagusnya...ammar,mau pulak dia duduk atas car seat ye,anak aku Alya bukan lg duduk siap panjat memanjat atas car seat tu!pening aku dina..last aku naik kete ngan asben je senang nk pegang dia,sib baik sama tempat keje..huk..huk..

    ReplyDelete
  2. aku yg tak tahan duk belakang c'wa..poning acik..sbb nak melayan keletah dier..

    Dilla! Caiyuk! harap2 boleh menang! hehhe

    ReplyDelete
  3. alololo...tomei2, heheh!! gewd luck sis! =)

    ReplyDelete